Wat is de taak van een medezeggenschap adviseur?

Bij Pasme zijn de taken van een medezeggenschap adviseur gebaseerd op het verbeteren van de functionaliteit binnen een organisatie of bedrijf. Hierbij moet u denken aan een professionele adviseur  die het secretariaat en de beleidsadvisering als zijn vakgebieden ziet.

Grote of middelgrote bedrijven en organisaties zijn meestal verplicht om een OR oftewel een ondernemingsraad in te stellen. Een medezeggenschap adviseur voert binnen het bedrijf werkzaamheden uit waarmee de OR optimaal kan worden ondersteund. Hierbij moet u denken aan secretariële werkzaamheden, maar ook op organisatorisch gebied en op het gebied van beleid is een medezeggenschap adviseur onmisbaar. Hiermee worden de taken van de secretaris aanzienlijk ontlast of zelfs vervangen.

Bij Pasme kunt u terecht als u gebruik wilt maken van de diensten van één van onze professionele medezeggenschap adviseurs. Hiermee kunnen eventuele knelpunten binnen uw organisatie worden opgelost. Onze adviseurs hebben ruime ervaring in hun vakgebied en streven daarbij naar een positieve ontwikkeling waarin een heldere communicatie binnen uw bedrijf centraal staat. Dankzij opleidingen en intervisie wordt de vakkennis op peil gehouden. Zo  levert een medezeggenschap adviseur altijd maatwerk voor uw onderneming.

Een adviseur medezeggenschap van Pasme. Welke voordelen heeft dat?

De medezeggenschap adviseurs van Pasme hebben het secretariaat en het beleidsadvies in hun DNA zitten. Dit betekent dat ze alle werkzaamheden omtrent deze onderwerpen als vakgebied hebben. De kennis van een adviseur medezeggenschap is gericht op elk onderdeel van medezeggenschap. Naast secretariaat, inhoudelijk advies en beleidsadvisering betekent dit ook coaching en trainen in medezeggenschap bij medewerkers (OR, onderdeelcommissies en personeelsvertegenwoordiging) en bestuurders (Directie, Raad van Bestuur).

Een externe medezeggenschap adviseur aanstellen via Pasme heeft voor u als opdrachtgever nog meer voordelen. Zo krijgt de adviseur geen vaste werkplek binnen uw onderneming. Hierdoor hoeft u dus niet te zorgen voor de afdracht van sociale premies of verzekeringspremies. Op deze manier bent u voordeliger uit als u overweegt om een medezeggenschap adviseur aan te stellen.

Nog een groot voordeel van de adviseurs van Pasme, is dat ze flexibel inzetbaar zijn binnen uw bedrijf of onderneming. Uiteraard brengt dit ook met zich mee dat alleen de werkelijk bestede tijd als adviseur medezeggenschap wordt gefactureerd. Bent u benieuwd welke diensten Pasme u kan aanbieden op het gebied van een medezeggenschap adviseur? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.